La importància de col·legiar-se

Membres del COETIC

Membres del COETIC, febrer de 2013

Fa molts anys que treballo en el sector de les TIC, però fa tot just un mes que m’he col·legiat al COETIC i tinc el número 473. Ara em pregunto perquè no ho vaig fer abans! De fet, en acabar la ETIG(1) al 2006 ja m’ho vaig plantejar, però vaig pensar que ja ho faria més endavant i tot es va quedar en la intenció. No ha estat fins ara que, un cop acabat el Grau en EI(2), vaig recuperar i materialitzar aquesta idea gràcies al meu ex-tutor de la UOC, el qual em va explicar que estava molt content dels serveis i avantatges que oferia el col·legi i m’ho va recomanar.

Recentment, el COETIC ha modificat els seus estatuts per incloure als nous Graduats de l’EEES(3). Tinc la sort o el privilegi de ser la primera graduada del nou pla de Bolonya que s’associa al col·legi. El passat 23 de febrer de 2013, en una jornada de formació per als col·legiats, vaig poder conèixer personalment a la gran majoria dels membres de la Junta del COETIC. No puc deixar d’agrair-los a tots, en especial al Degà, la seva cordialitat i els seus detalls. Aprofito aquestes línies per dir que m’ho vaig passar molt bé escoltant els debats espontanis que es van generar sobre la nostra professió i em vaig sentir molt a gust en aquell grup.

Com és sabut, tot col·legiat està subjecte al compliment d’un codi d’ètica i pràctica professional anomenat Codi Deontològic. En el fons, aquest codi expressa el que tota persona honesta, responsable i compromesa amb la seva feina  hauria de fer. Es pot llegir el resum o el detall a la URL http://www.coetic.org/content/view/7/8/lang,ca/.

Col·legiar-se no només comporta gaudir de descomptes en cursos especialitzats o d’una cobertura jurídica en l’exercici de la professió, sinó que a més representa ratificar-se com a bon professional, acceptant treballar tenint en compte en tot moment els principis del codi deontològic.

Notes al peu:
1.ETIG: Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió
2. GEI: Grau en Enginyeria Informàtica
3. EEES: Espai Europeu d’Ensenyament Superior
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: