Estudiants: aposteu per les enginyeries i les telecomunicacions

CIMA-HPAvui hem assistit amb els companys de feina a la inauguració del CIMA -Centre d’Innovació i Manteniment d’Aplicacions- de l’empresa HP -Hewlett Packard- al Parc Científic i Tecnològic de Girona.

HP va néixer a Palo Alto, de la mà de dos estudiants de la Universitat de Standford i avui dia és una companyia líder a nivell mundial en el sector de les TIC. En tot el món, la mitjana de venda de productes HP és de 3 per segon.

El CIMA està ubicat al mateix Parc Científic de la UDG i neix com a centre modern d’aplicacions punteres en el marc d’un futur creixement sostenible, i amb un fort compromís amb el món universitari i les Administracions Públiques.

Atès que les universitats són les pedreres dels nous professionals de les TIC, el CIMA posa en marxa un observatori tecnològic que permetrà identificar talent tot just acabat de formar i donar-li les oportunitats de desenvolupar les seves habilitats, tot apropant els alumnes a la forma de treballar de les empreses líders en TIC, i generant així coneixement i competitivitat.

Actualment, s’han contractat 30 persones, que podrien arribar fins a 300 en els propers dos anys, la majoria dels quals correspondran a perfils d’alta especialització.

A HP no tant sols és important la tecnologia, sinó també les persones

Algunes paraules que hem escoltat en el discurs i que resumeixen els objectius del CIMA són:
Qualitat, Especialització, Models productius, Qualitat de software, Les TIC com a suport a la eco-eficiència, Big Data, Cloud Computing, Projecció internacional, Excel·lència, Més eficiència i competitivitat, Voluntat de ser un referent en exportació.

És evident que, en el context actual en que molts joves acabats de formar han d’emigrar per desenvolupar la seva professió, tot això és una molt bona notícia.

De fet, l’Alcalde de Girona, Sr. Carles Puigdemont, ha dit referint-se als representant d’HP: “Us estàvem esperant! Girona és un espai òptim per a determinades inversions i pel creixement d’empreses vinculades a les TIC

El conseller Felip Puig ha comentat que “estem entrant en un model nou de proveir la tecnologia a les institucions, sobretot a les administracions públiques, fent-les més obertes.” Dirigint-se als estudiants universitaris “els diria que apostin per les enginyeries i les telecomunicacions”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: